Infosessie / Opleiding · Voorbereiding van de overdracht, Waardering en financiering

De rol van de accountant bij de overname van een kleine onderneming - webinar

In het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht herneemt Overnamemarkt een webinar dat eerder i.s.m. Connect en Eddy Claesen werd opgenomen. 

De rol van de accountant bij bedrijfsoverdracht

De focus van deze infosessie ligt op de waardevolle rol die de accountant heeft als tussenpersoon bij het overnemen en overlaten van een kleine onderneming. Twee sprekers, Eddy Claesen en Guido Seghers, lichten verschillende aspecten toe, met name hoe een succesvolle bedrijfsoverdracht in zijn werk gaat en wat Overnamemarkt als platform kan bieden om dit proces te faciliteren en steun te bieden aan de accountant. Dit webinar is permanent beschikbaar, maar op 19 november kan je je vragen stellen via de chatfunctie. Je kan je vragen ook vooraf doorgeven via info@overnamemarkt.be .

Eddy Claesen

Eddy Claesen is al meer dan 35 jaar actief als zelfstandig accountant en belastingconsulent in de Groep Claesen. Hij is initiatiefnemer van www.stopdefiscaleonzin.be en mede-initiatiefnemer www.fiscaalcorrect.be. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam en geeft geregeld voordrachten, waaronder o. a. al 12 jaar voor UNIZO als 'overnamecoach'.

OvernameMarkt.be

OvernameMarkt.be, een initiatief van UNIZO, is hét overnameplatform in Vlaanderen waar overlaters, kandidaat-overnemers en overnamebegeleiders elkaar online ontmoeten. OvernameMarkt.be is een open website waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername.

CONNECT

CONNECT is een project van de Federatie Vrije Beroepen en wil de economische vrije beroepen bijstaan in hun rol als raadgever van hun klanten. Zo gidsen ze jou als accountant,... doorheen de bestaande overheidssteun voor ondernemers. Zodat je je klanten hierover advies kan geven.

Praktisch

Vrijdag 19 november 2021
14.00 - 15.00

Vindt online plaats

Gratis