Infosessie / Opleiding · Waardering en financiering, Waardering en financiering

Een bedrijfsovername: wat met de financiering en de waardebepaling?

Een bedrijfsovername is vaak een once in a lifetime experience die niet tot de core business van een ondernemer behoort. Vaak komt er heel wat bij kijken en is een grondige voorbereiding een must. 

Vooraf dien je je bijvoorbeeld de vraag te stellen of je de handelszaak (asset deal) of de aandelen (share deal) wil (ver)kopen? Bedrijfseconomisch beogen beide transacties in principe hetzelfde resultaat, maar vanuit juridisch, fiscaal en financieel oogpunt zijn het totaal verschillende transacties.

Het moeilijkste gedeelte bij een overname blijft natuurlijk het bepalen van de juiste (ver)koopprijs. Marlex bezorgt je een overzicht van de meest gangbare waarderingsmethoden en geeft de belangrijkste basisprincipes mee met een aantal tips & tricks die noodzakelijk zijn voor het zo optimaal mogelijk waarderen van uw onderneming.

Tot slot dient een bedrijfsovername ook gefinancierd te worden. Als het om grotere bedragen gaat is dat niet altijd evident. Er zijn meerdere financieringsvormen die gebruikt kunnen worden, zoals de traditionele bankleningen die in het verleden veruit het meest gebruikt werden. Maar ook alternatieven zoals een earn-out, vendor-loan of een Winwinlening behoren tot de mogelijkheden. Graag zet Marlex voor u dan ook diverse mogelijkheden van financiering op een rijtje.

Kom op donderdag 18 november 2021 meer te weten over deze topics en blijf nadien gezellig napraten met een drankje en een hapje.

Praktisch

Donderdag 18 november 2021
19.00 - 20.00

Marlex

Dirk Martensstraat 23
8200 Brugge

Gratis