Infosessie / Opleiding · Familiale overdracht

Hoe als accountant of boekhouder je klanten optimaal begeleiden bij familiale overdracht

Als vertrouwenspersoon van het familiebedrijf rekent men op je en verwacht men steeds meer van je. Waardering, inzicht in de cijfers, fiscaal advies? Jazeker, maar wat met advies omtrent de voorbereiding van de volgende generatie en de emotionele aspecten verbonden aan overdracht?

Het familiebedrijf overdragen of overnemen is één van de belangrijkste beslissingen in het leven van de ondernemer. En vaak een emotioneel uitdagende periode voor alle betrokkenen. Zit je met een aantal klanten waar overdracht aan de orde is? Wil je hen ook op dit vlak professioneel ondersteunen?

Wij delen met jou ons 5-stappenplan zodat je gewapend bent om de overdracht bij je klanten (terug) vlot te laten verlopen. We gaan niet diep in op fiscaliteit, waardering of erfrecht. Ook al is het een belangrijke stap in het overdrachtproces. Daar weet je zeker en vast wel beter raad mee dan wij. Wij gaan liever dieper in op de andere stappen en de emotionele aspecten verbonden zijn aan de overdracht. Hoe ga je hier mee om? Daar is waar wij je antwoorden willen op bieden. We raken het punt aan van het maken van afspraken, het bespreekbaar maken van de opvolging, ontwikkeling van de volgende generatie, loslaten, ...

Omwille van covid-19 limiteren wij deelname aan deze infosessie tot maximum 8 personen.

Indien we terug in lockdown moeten of door nieuwe maatregelen dit evenement niet kunnen laten doorgaan in De Oosterhoeve, dan plannen we een webinar in. Zo krijg je gegarandeerd antwoorden op je vragen.

C.G.TOTEM bouwt mee aan de continuïteit en het succes van familiebedrijven door hen te adviseren en begeleiden bij:

  • het regelen en coördineren van de opvolging en overdracht naar de volgende generatie of een overnemer
  • samenwerking en overleg tussen familie onderling en met medewerkers
  • en het verder professionaliseren van het bestuur van het familiebedrijf.

Wij doen dit via audits, scans, begeleiding en workshops. Wij werken multi-disciplinair samen met de andere vertrouwenspersonen van de onderneming zoals bijvoorbeeld de accountant, juridisch adviseur of notaris.

Wij onderscheiden ons hierbij door als adviseur en business coach aandacht te hebben voor de noden en behoeften van de ondernemer, de opvolgers, de familie, het bedrijf en de medewerkers.

Praktisch

Vrijdag 20 november 2020
09.30 - 10.30

De Oosterhoeve

Geraardsbergsesteenweg 147
9860 Oosterzele

Gratis