Louis Schoofs

Bestuurder, strategisch consultant - Consensio

Eikenstraat 90,
2840 Rumst

Louis Schoofs is oprichter en voorzitter van Consensio, dat familiale KMO's strategisch ondersteunt naar new business en versterking van de ondernemingswaarde. Louis kent alle nuances van het ondernemerschap.
Hij ondersteunde talrijke ondernemingen in hun toekomstpad en overdracht, waaronder familiale ondernemingen als Torfs, JBC, Colora Boss, Ralet, Van Eccelpoel, Dox, Van Wauwe.
Max Havelaar, Triodosbank..

Louis werkte heel zijn professioneel leven in de sector van verzekeringen. Hij startte zijn professioneel werk bij De Vaderlandsche en werkte als consultant voor zowat alle verzekeraars Axa, Winterthur, Aliance, Mercator, Baloise, Louis begeleidde tientallen onafhankelijke makelaars in hun veranderings- en groeipad. Vandaag begeleidt hij strategisch de makelaars groep Plus

Louis was lid van de Raad van bestuur van de VRT en adviseerde ook politiek strategisch.
Momenteel focust hij met zijn dochter Charlotte op de strategische versterking van familiale ondernemingen en familiale overdrachten.
Louis is auteur van het boek ' Good business, Lannoo 2016, 'Sleutels tot groei in de makelaardij', Kluwer 2010, 'Het DNA van de onafhankelijke verzekeringsmakelaar' Kluwer 2009