Luc Goossens

Fiscaal adviseur - belastingconsulent - SBB Accountants & Adviseurs

Vrijheid 222,
2320 Hoogstraten

SBB Accountants en Adviseurs begeleidt jouw overnameproject van A tot Z.

Heb je al concrete plannen of ben je eerder op zoek naar een klankbord om scenario's af te toetsen, dan kan je beroep doen op ons multidisciplinair team van in house adviseurs gevestigd in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg of Antwerpen.

Wij bekijken samen met jou het volledige overnametraject. We maken een waardering op van jouw bedrijf of bedrijfstak en stellen ondernemings- en financiële plannen op met het oog op de economische en financiële haalbaarheid. Met aandacht voor het menselijk aspect begeleiden we jou bij de specifieke economische, fiscale en juridische implicaties van het overnameproces.

Na het voltooien van mijn studies aan de Faculteit Rechten te Gent en de Fiscale Hogeschool te Brussel, heb ik veel fiscale ervaring opgebouwd bij 2 van de Big 4 consulting bedrijven. Verder heb ik een rijke ervaring als fiscaal adviseur opgebouwd van 23 jaar in de accountancy- en 10 jaar in de banksector. Ik leg mij vooral toe op reorganisaties en herstructureringen van vennootschappen, fusies, splitsingen, vereffeningen....

Als fiscaal adviseur werk ik nauw samen in team met de collega-accountant, de vennootschapsjurist, de btw-adviseur en de successieplanner om het overnametraject of familiale opvolging in goede banen te leiden. En voor klanten in land- en tuinbouwsector kunnen we beroep doen op de zeer gewaardeerde expertise van de bedrijfseconomische adviseurs.

Wat ik bijzonder belangrijk vind, is het uitwerken van een globale oplossing op maat voor de cliënt. Over de jaren heen opgebouwde ervaring in de accountancy- en de financiële sector kan ik nu valoriseren voor onze cliënt. Om dan te kunnen genieten van een geslaagde familiale opvolging of overname. En daar doen we het toch voor, niet?

Als SBB team gaan wij voor een totaalaanbod. Zo kan je bij ons terecht voor volgende dienstverlening.

Aan de overdrachtzijde:

 • Voorbereidende strategische gesprekken met bedrijfsleiders, aandeelhouders of stakeholders van de onderneming
 • Waardering van je onderneming of bedrijfstak
 • Opstellen business plan vanuit een strategische invalshoek
 • Opstellen financieel plan en cash flow projecties
 • Vendor due diligence, de onderneming klaar stomen voor overdracht (afsplitsing onroerend goed, overtollige cash,...)
 • Volledige begeleiding in de opmaak van de juridische contracten (vertrouwelijkheidsdocumenten, intentieverklaring, overnamecontract, closing)
 • Bijstand bij onderhandelingen

Aan de overnamezijde:

 • Bijstand bij onderhandeling
 • Waardering en samenstelling van aankoopbod
 • Aftoetsen van de strategische en financiële haalbaarheid van het business plan
 • Due Diligence of doorlichting van de onderneming op financieel, economisch, fiscaal, juridisch, milieutechnisch vlak
 • Opmaak en review van de nodige contracten

Luc Goossens is erkend als dienstverlener in het kader van de kmo-portefeuille.