Ik wilde een toekomst voor Armando’s Vineyard, geen einde

maandag 16 september 2019

Cat’rina Vandersteegen gaf zichzelf een jaar tijd om een overnemer te vinden voor haar wijnhandel Armando’s Vineyard in Maaseik. Het werd een jaar van hard werken waarin de zaak bloeide, met nieuwe klanten en tevreden leveranciers. “Het is als een kind loslaten, dat doe je het liefst met de best mogelijke bagage’, zegt ze.

Armando's Vineyard ontstond vijftien jaar geleden uit liefde voor de Spaanse wijnen. De importzaak en groothandel groeide gestaag. Toen Cat'rina er alleen kwam voor te staan, moest ze een keuze maken tussen de wijnhandel en het marketingbureau dat ze ook leidde. 'Ik heb de tijd genomen om aan het idee te wennen, want gemakkelijk was het niet. Ik heb de wijnhandel opgebouwd en loslaten is niet leuk. Het gemakkelijkst was misschien om gewoon te stoppen en de boel in uitverkoop te plaatsen. Maar ik wilde het opgebouwde kwaliteitsmerk een nieuwe toekomst geven."

Eén jaar

Ze gaf zichzelf een jaar de tijd om een overnemer te vinden. Het werd een jaar van hard werken. "Want stilstaan is achteruitgaan. Ik heb nog een tandje bijgestoken en nieuwe klanten gezocht zodat ik potentiële overnemers gezonde cijfers kon voorleggen. Idealiter bereid je je onderneming al van dag 1 voor op een mogelijke overname, maar daar zit je niet mee in je hoofd als je je zaak volop aan het uitbouwen bent."

De voorbereiding verliep in alle discretie om geen klanten of leveranciers af te schrikken. Pas toen ze een overnemer had gevonden – dat werd Grapes - House of Wines – maakte ze het nieuws bekend. "Want onzekerheid schrikt af", vertelt Cat'rina.

Ik wilde dat de onderneming een nieuw leven kreeg, dat ze zelfs verder zou groeien.

- Cat’rina Vandersteegen

Cat’rina Vandersteegen

Hoop koesteren

De onderhandelingen verliepen niet alleen over de centen. "Ik wilde dat de onderneming een nieuw leven kreeg, dat ze zelfs verder zou groeien. Dat is natuurlijk wishful thinking, je weet nooit welke kant het na de overname opgaat. Je kan alleen je hoop en verwachtingen doorgeven aan de overnemer en je onderneming de best mogelijke bagage meegeven."

o
<
>

Thema's:

Menselijke aspecten

Vind het juiste netwerk, expertise of begeleiding op jouw maat

Ontdek het complete aanbod en maak er gebruik van.

Ontdek