Team als belangrijkste overnameargument

maandag 16 september 2019

Vervoer Verhaegen zorgt voor transport, opslag en distributie in de Benelux. De onderneming breidde vorig jaar uit na de overname van Luma Sneltransport uit Boechout. Directeur Jan Franck van Vervoer Verhaegen legt uit hoe de overdracht een win-winsituatie opleverde.

Om de verdere groei van de onderneming te bestendigen, verhuisde Vervoer Verhaegen in 2015 naar een gloednieuw distributie- en verwerkingscentrum in Lier. "Vervoer Verhaegen investeerde fors op het vlak van infrastructuur en ICT", verduidelijkt de directeur. "Dat opende de weg naar een schaalvergroting en een uitbreiding van onze activiteiten." Zaakvoerder en eigenaar Ilse Daems van Vervoer Verhaegen koos er immers resoluut voor in te zetten op groei.

Jan Franck spotte op Overmarkt.be een advertentie rond de overname van Luma Sneltransport. Het familiale transportbedrijf bleek een mooie opportuniteit. "De grote meerwaarde bevond zich in het personeelsbestand. Goede chauffeurs zijn moeilijk te vinden. Ze moeten goed met de vrachtwagen kunnen rijden, maar ook bij het team passen qua karakter. Luma Sneltransport beschikte over zes bekwame medewerkers. Daarnaast was de klantenportefeuille uiteraard mooi meegenomen. Het zoekertje kwam dus als geroepen." De zaakvoerders van Luma Sneltransport, Ludo Ducheyne en zoon Kevin, zochten dan weer continuïteit voor hun onderneming. Ludo werkt nu verder mee onder de vleugels van Vervoer Verhaegen. Op die manier vielen alle puzzelstukjes snel samen.

De grote meerwaarde van Luma Transport bevond zich in het personeelsbestand.

- Jan Franck - directeur Vervoer Verhaegen

Jan Franck - directeur Vervoer Verhaegen

Beklonken in één maand

Vanuit zijn ervaring als CFO schatte Jan Frank de waarde van Luma Transport in. Beide partijen bereikten al na één maand een akkoord. Ze beklonken de overname in december 2018.

Voor het juridische luik lieten we ons bijstaan door een externe partner. Alles verliep zoals gepland en de verkoper kwam alle afspraken correct na. Dat is helaas niet altijd het geval.

- Jan Franck - directeur Vervoer Verhaegen

Jan Franck - directeur Vervoer Verhaegen

Jan Franck sluit toekomstige overnames niet uit. "We tellen vandaag 48 medewerkers en zijn sowieso altijd geïnteresseerd in bedrijven die een toegevoegde waarde bieden en die we makkelijk kunnen integreren." Hij beschouwt het als een belangrijke voorwaarde dat elke expansie te rijmen valt met de familiale sfeer die Vervoer Verhaegen typeert. "Ik ga niet actief op zoek naar overnameopties, maar laat die in de eerste plaats op mij afkomen. Zoekertjes vormen bijvoorbeeld een dankbare informatiebron."

o
<
>

Thema's:

Voorbereiding van de overdracht

Vind het juiste netwerk, expertise of begeleiding op jouw maat

Ontdek het complete aanbod en maak er gebruik van.

Ontdek