Vader gaf ons de sleutels en alle verantwoordelijkheid

woensdag 18 september 2019

Zaakvoerder Léon Smets gaf in 1993 de sleutels van zijn transportfirma aan zijn kinderen Benny en Nina, en vertrok. “Daardoor was er meteen duidelijkheid en konden wij onze stempel drukken op de zaak”, vertelt Benny Smets vandaag. Met succes, Ninatrans groeide uit tot een groot en gekend internationaal transportbedrijf.

Grootvader Jules startte meer dan veertig jaar geleden het bedrijf op en deed alles nog helemaal alleen. Zijn zoon Léon vormde de éénmanszaak om tot een vennootschap. Maar pas toen Benny en Nina Smets in 1993 aan het roer kwamen, volgde de modernisering en groei. Daarvoor kregen ze carte blanche van hun vader.

Hij gaf ons de sleutels en is vertrokken. Hij zei nog: bel me als er problemen zijn. En die zijn er geweest, we zijn een paar keer tegen de muur gelopen maar het is altijd goed gekomen.

- Benny Smets - Ninatrans

Benny Smets - Ninatrans

Duidelijkheid eerst

Benny Smets vindt het prima hoe zijn vader de overdracht heeft geregeld. "Het gaf ons het voordeel van de duidelijkheid. Wij konden onze visie uitwerken en ons helemaal ontplooien als bedrijfsleiders. Ons personeel, klanten en leveranciers wisten wie de baas was. Met twee generaties aan boord kan dat verwarrend zijn."

Toch waren er ook risico's. "Zijn expertise vertrok samen met hem. De overdracht was ook een gok, want wat als wij het gewoon niet in ons hadden om de zaak te leiden? Gelukkig is dat goed uitgedraaid."

Externe managers

Onze kinderen moeten er niet automatisch van uitgaan dat ze het bedrijf zullen leiden.

- Benny Smets - Ninatrans

Benny Smets - Ninatrans

Benny en Nina willen dezelfde gok niet wagen. "De transportsector is er alleen maar complexer op geworden. Dat vergt professionaliteit en kennis van zaken. Onze kinderen moeten er niet automatisch van uitgaan dat ze het bedrijf zullen leiden. Ze kunnen betrokken blijven als aandeelhouder of in de raad van bestuur, maar het is onzeker of ze ook een actieve rol zullen spelen. Daarom hebben we vandaag ook externe managers aangetrokken met de juiste capaciteiten. Onze kinderen weten dat, we hebben het besproken en opgenomen in het familiecharter."

Dat biedt ook weer het voordeel van de duidelijkheid. Een goed gesprek en transparantie is bij elke bedrijfsoverdracht cruciaal. Hoe begin je zelf aan een bedrijfsoverdracht? Wat zijn de valkuilen? Kom naar de Week van de Bedrijfsoverdracht voor advies van experts en leerrijke informatiesessies.

o
<
>

Thema's:

Familiale overdracht

Vind het juiste netwerk, expertise of begeleiding op jouw maat

Ontdek het complete aanbod en maak er gebruik van.

Ontdek